Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Scania
Elektronikproduktion |

Scania miljardtankar för investeringar i elektrifiering

Likviden kommer att användas i fler investeringar för fortsatt utveckling av batteridrivna elektriska fordon.

Scania har emitterat en grön obligation på tre miljarder kronor för att fortsätta investera i elektrifiering. Det framgår av ett pressmeddelande. 

"Behovet av investeringar för att säkra övergången till fossilfria transporter är enormt. Med det gröna obligationslånet kommer vi fortsätta att investera i elektrifiering, då batterielektriska fordon förväntas utgöra hälften av vår försäljning år 2030," säger Scanias finansdirektör, Jonas Rickberg i ett pressmeddelande. 

I budgivningen för Scanias nya obligation deltog 20 nordiska banker, försäkringsbolag och pensionsfondsförvaltare. Likviden kommer att gå till projekt som hävdas ha omfattande påverkan i att reducera CO2-utsläpp, och finansierar Scanias fortsatta forskning och utveckling inom batterielektriska fordon.

"Den utveckling vi ser, där finansbranschen är delaktig i att driva skiftet mot hållbara transporter är betryggande. Vi tror att intresset för gröna investeringar som behövs för att fasa ut beroendet av fossilt i världen kommer att fortsätta växa," säger Jonas Rickberg. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons