Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Mekoprint
Elektronikproduktion |

Mekoprint expanderar – i Ukraina

"Mekoprint har gjort en noggrann bedömning om det är lämpligt att upprätthålla produktionen i Ukraina, och situationen i den västra delen av landet talar för det," lyder ett pressmeddelande.

Mekoprint meddelar att bolagets kabeldivision, Mekoprint Cables snart kommer få tillträde till en ny fabrik i Ukraina. Det står i ett pressmeddelande. 

Fabriken mäter 3,600 kvadratmeter och är belägen i den nordvästra delen av landet. Ryssland har sedan den 24 februari bedrivit ett invasionskrig i Ukraina. Men enligt Mekoprints bedömning är det säkert att bedriva verksamhet i nordväst. 

"Utbyggnaden av produktionen i Ukraina måste ses i ljuset av att situationen är säker och stabil i den delen av landet. Även om vi naturligtvis fokuserar på att driva en sund verksamhet och måste vara konkurrenskraftiga på alla sätt väger även mänskliga hänsyn tungt och vi är otroligt glada över våra duktiga medarbetare i Ukraina. Samtidigt behåller vi vår effektiva produktion och höga kvalitet," säger Anders Kold, vd för Mekoprint, i pressmeddelandet. 

Bolaget skriver att personalen, trots en oro, vill gå till jobbet. 

"Våra medarbetare har gjort en otrolig insats under en mycket turbulent period. De anställda är naturligtvis oroliga, men de går mycket hellre till jobbet än att sitta hemma och följa nyheter om kriget hela dagarna. Vi är mycket imponerade av hur de har hjälpt varandra och närmat sig situationen," säger Lars L. Rasmussen, divisionsdirektör för Mekoprint Cables, i pressmeddelandet. 

Den nya fabriken ligger bredvid de nuvarande produktionsanläggningarna i staden Chernyakhiv, 16 mil väster om Kiev, och innebär att Mekoprint snart har en tre gånger så stort yta till förfogande än tidigare. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons