Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Mildef
Elektronikproduktion |

Mildefs lägger produktionsanläggning i Wales

Mildef öppnar en produktionsanläggning i industriklustret Bro Tathan nära Cardiff, Wales för tillverkning av sin egenutvecklade plattform för taktisk IT.

Anläggningen tillverkar plattformen till ett RBSL-kontrakt på 25 miljoner pund, vunnet under 2020, och utgör därtill en icke EU-baserad plattform för global försäljning av Mildefs produkter, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Kontraktet är tecknat med Rheinmetall BAE Systems och gäller datorer, servrar och switchar till Mechanised Infantry Vehicle (MIV)-programmet.

"Vi har en lång historia av att verka på den brittiska marknaden. Med investeringen i produktionsanläggningen, lokala försörjningskedjor och ett utökat team visar MilDef engagemang och beslutsamhet för fortsatt expansion i Storbritannien. Våra produkter och lokala leveranssäkerhet kommer att stödja brittiska försvarskunder under många år," säger Björn Karlsson, vd för Mildef, i pressmeddelandet. 

Den expanderande brittiska verksamheten kommer också att användas inom ramen för internationella handelsavtal med tidigare samväldesnationer som Australien, Nya Zeeland och Kanada. Inledningsvis kommer sex nya heltidsanställningar att skapas i samband med etableringen.

"MIV-kontraktet har väsentligt förändrat MilDefs verksamhet i Storbritannien. Det har för första gången gett MilDef en språngbräda för utökad produktionskapacitet utanför Europeiska unionen. Vårt fokus ligger nu på leverans under 2023 av de första enheterna från den brittiska produktionslinan," säger Greg Clark, vd för MilDef UK, i pressmeddelandet. 

Den nya produktions- och kontorsbyggnaden omfattar cirka 500 kvadratmeter och invigs under första kvartalet 2023. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-2
Annons
Annons