Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hexatronic
Elektronikproduktion |

Hexatronic stärker upp inom mikrodukt - köper Knet

Fiberoptiksaktören Hexatronic har ingått avtal om att förvärva Knet, verksamt inom utveckling och tillverkning av mikroduktlösningar för telekomindustrin.

Knet har huvudkontoret i Seoul och produktionsanläggningen i Jeongeup-si, i södra delen av Sydkorea. Företaget har även kontor i USA och Indonesien. Förvärvet omfattar även produktionsanläggningens mark och byggnader.

Bolaget uppges ha haft försäljning till mer än 70 länder på fem kontinenter sedan 2002. Huvudmarknaderna är idag Nordamerika följt av Europa och Asien. 

"Vi är mycket glada över att ha nått en överenskommelse om att förvärva KNET. Vi har arbetat med KNETs erfarna team i mer än 10 år och är vida imponerade av deras produktkvalitet och innovationsförmåga. KNET har genom åren varit en viktig partner till Hexatronic. Både för att genomföra stödköp för att hantera större volymer och toppar i efterfrågan, men också för produkter med höga tekniska krav. Det starka stödet från KNET har varit avgörande både för vår starka tillväxt och för våra framgångar i Nordamerika. Hexatronic är idag den största kunden till KNET.

Vi ser fram emot att välkomna KNETs motiverade team till Hexatronic Group. Deras tekniska och innovativa förmåga kommer att tillföra ett stort värde till Hexatronic. Dessutom kommer vi att få tillgång till en högkvalitativ produktionsanläggning med kapacitet för stora volymer och som är strategiskt placerad för att leverera till våra verksamheter i Nordamerika, Europa och Oceanien,” säger Henrik Larsson Lyon, vd för Hexatronic Group, i ett pressmeddelande. 

Knet kommer, efter slutförandet av förvärvet, fortsatt bedrivas som ett självständigt bolag med nuvarande management intakt. Bolaget kommer även fortsätta verka under varumärket Knet och leverera till alla befintliga kunder.

Köpeskillningen beräknas uppgå till 63 miljoner dollar. Förvärvet förväntas slutföras den 1 december 2022.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons