Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Midsummer får 240 miljoner kronor från Italien

Det svenska solenergiföretaget Midsummer har kommit överens med Italiens statliga investeringsmyndighet Invitalia gällande utbetalning av de cirka 22 miljoner euro i bidrag för Midsummers nya fabrik i Bari, Italien.

De slutgiltiga avtalsvillkoren för stödet till Midsummers Barifabrik har nu godkänts av Invitalias styrelse. Midsummer kommer att få ett direkt stöd på cirka 22 miljoner euro (240 miljoner kronor) i form av bidrag för att starta tillverkningen av tunnfilmssolpaneler i Bari, Italien. Det svenska bolaget meddelar via ett pressmeddelande att produktionskapaciteten vid den italienska fabriken kommer att landa på 50 MW solceller per år.

Som tidigare rapporterats av Evertiq har Midsummer under de senaste året slutit överenskommelser med tre italienska aktörer inom tak- och byggmaterial om leverans av 75 MW solceller över fem år, och nyligen meddelade man att man tecknat ytterligare sex avsiktsförklaringar för leverans av 107 MW solceller till svenska och internationella branschaktörer. Under den här tiden har fabriken i Bari färdigställts, utrustats med maskiner från moderbolaget och personal har rekryterats.

I det slutliga kontraktet har projektet modifierats något för att ge ett större fokus på produktion av solceller och solpaneler med en något mindre budget för FoU-delen av projektet, går det att läsa i pressmeddelandet. 

Hela projektet beräknas nu bli en investering på cirka 57,5 miljoner euro, varav Midsummer får cirka 38,2 procent i bidrag.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons