Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ASM via Vimeo
Elektronikproduktion |

Amerikanska restriktioner väntas slå hårt säger ASM

Nederländska ASM International säger att exportbestämmelserna som utfärdades av den amerikanska regeringen under oktober hade en negativ påverkan på bolagets försäljning till Kina.

Bolaget hade förvisso räknat med att exportbestämmelserna skulle slå ännu hårdare på försäljningen till Kina. Den 25 oktober meddelade ASM att man uppskattade att restriktionerna skulle ha en negativ inverkan om 40 procent eller mer av bolagets försäljning till Kina; försäljning till Kina stod för 16 procent av bolagets totala intäkter under de första nio månaderna 2022.

”Efter omfattande förtydliganden och efterföljande interna granskningar förväntar vi oss nu att de nyligen tillkännagivna amerikanska exportrestriktionerna kommer att påverka vår försäljning i Kina negativt mellan 15-25 procent,” skriver bolaget i en ny uppdatering.

Som ett resultat av något högre försäljning till Kina – i kombination med en något högre än förväntat omvandling av orderstock till leveranser i andra regioner – räknar ASM nu med en försäljning på 630-660 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2022, upp från 600-630 miljoner euro som man räknade med tidigare.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons