Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© northvolt
Elektronikproduktion |

Tyska politiker övertygade om att Northvolt väljer Schleswig-Holstein

Det har tidigare rapporterats att den svenska batteritillverkaren planerar att bygga en fabrik i norra Tyskland, i Schleswig-Holstein närmare bestämt. Men det som verkade säkert för bara några månader sedan verkar åtminstone vara tveksamt idag.

Schleswig-Holsteins premiärminister Daniel Günther är dock övertygad om att bygget av battericellsfabriken kommer att genomföras. Betydande steg har tagits, berättade Günther till NDR efter ett möte med Peter Carlsson, Northvolts vd. Diskussionen med Northvoltchefen och ekonomiminister Robert Habeck i Berlin sägs ha varit "mycket framgångsrik".

Att ekonomiminister Robert Habeck tog sig tid för samtalet är också en mycket viktig signal, förklarade Günther till NDR i en intervju. Avgörande, men fortfarande obesvarade, frågor behöver dock fortfarande klargöras med regeringen och Europeiska unionen.

Skenade elpriser i Schleswig-Holstein och attraktiva subventioner i USA har inneburit att Carlsson fått upp ögonen för USA för en potentiell expansion. Under samtalet presenterade Habeck förslag som skulle kunna tippa vågen till förmån för Schleswig-Holstein, enligt Günther. Han nämner tillexempel ett industriellt elpris samt federal finansiering

Günther säger att, utifrån detta samtal, väntas ett beslut fattas under det första kvartalet 2023 istället för under nuvarande år, rapporterar NDR.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons