Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars
Teknik |

Volvo Cars hämtar hem utvecklingschef från Tesla

Ett gammalt ansikte återvänder till Volvo Cars. Anders Bell kommer axla rollen som chef för forskning och utveckling.

Anders kommer att kliva in i sin nya roll den 16 december, han kommer även vara en del av  ledningsgruppen för Engineering & Operations och rapportera till Javier Varela, COO och vice vd.

Med sig till Volvo tar han 25 års ingenjörserfarenhet inom fordonssektorn, med många av dessa år inom Volvo Cars, och de senaste sex åren hos Tesla.

I sin nya roll kommer Anders, tillsammans med sitt team, att ansvara för att minska kostnaden och komplexiteten i Volvos produkter och tjänster. Han kommer att ansvara för alla funktionella områden inom FoU och  kort sagt arbeta med att omvandla idéer till innovationer.

– Att ta tillbaka Anders hem till Volvo Cars kommer att hjälpa vårt företag att stärka vår befintliga kapacitet, påskynda och förbättra våra leveranser, säger Javier Varela, COO och vice vd, i ett pressmeddelande.

Under sin tidigare vistelse hos Volvo Cars arbetade Anders med bland annat utvecklingen av den första XC90 samt övervakade lanseringen av XC60-produktionen i Kina. Nu senast hos Tesla arbetade Anders som chef för fordonsteknik för EMEA – och arbetade med att bygga upp ingenjörsorganisationen och anläggningarna.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1