Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Midsummer skriver fler avsiktsförklaringar – vill bygga ny fabrik i Sverige

Det svenska solenergiföretaget Midsummer har tecknat nya avsiktsförklaringar med fyra svenska och internationella takmaterialstillverkare, hustillverkare och solcellsinstallatörer för leverans av 224 MW solpaneler.

I och med dessa avsiktsförklaringar har Midsummer, enbart i november, tecknat så kallade offtakeavtal för mer än 330 MW solceller.

Som tidigare rapporterats tecknade Midsummer i början av november avsiktsförklaringar med sex svenska och internationella branschaktörer för sammanlagt 107 MW solpaneler. Tillsammans med dagens besked om 224 MW och tidigare offentliggjorda överenskommelser med italienska bygg- och takföretag på 75 MW så har Midsummer nu skrivit 13 offtakeavtal för sammanlagt mer än 400 MW solpaneler.

– Många stora branschaktörer runt om i Europa ställer sig på kö för våra produkter då de ser en stor marknad för våra diskreta och hållbara tunnfilmssolpaneler. Det är vår medvetna strategi att ingå dessa offtakeavtal för att kunna säkra avsättning för våra produkter i takt med att vi bygger ut vår produktionskapacitet, säger Midsummers vd Sven Lindström, i ett pressmeddelande.

Dessa avtalsförklaringar på 406 MW solceller kommer att leveras under de kommande tre till sex åren och kan jämföras med bolagets årliga produktionskapacitet på 2 MW vid den svenska fabriken i Järfälla och 50 MW vid fabriken i Bari, Italien, som färdigställs för produktionsstart under kommande år. 

Midsummer säger samtidigt att man dessutom vill etablera en ny fabrik i Sverige för inledningsvis 20 MW produktion och på sikt 200 MW. Det långsiktiga målet är minst 1000 MW årlig produktionskapacitet i Europa till år 2030 vilket skulle kräva ett flertal nya megafabriker runt om i Europa.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons