Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Bengt Mörtberg Mönsterkort | 14 maj 2003

Saab Ericsson Space varslar 80

Saab Ericsson Space varslar ytterligare 80 personer vid Göteborgsverksamheten.
Den internationella marknaden för telekommunikationssatelliter Àr fortsatt svag och Sveriges rymdbudget har under ett antal Är successivt beskurits.

Saab Ericsson Space har sedan bildandet 1992 marknadsfört produkter för anvÀndning ombord pÄ kommersiella telekommunikationssatelliter. De senaste Ären har detta omrÄdes andel av företagets omsÀttning varit ca 50 %. Förra Äret bestÀlldes dock enbart 5 nya satelliter pÄ vÀrldsmarknaden mot normalt 25-30. Marknaden vÀntas fortsatt vara svag under de nÀrmaste Ären. Det Àr till stora delar en effekt av den allmÀnna telekommunikationskrisen.

- I denna svÄra situation accentueras problemen ytterligare av att den statliga budgeten för rymdverksamhet fortsatt att minska och i dagslÀget tyder inget pÄ att nÄgon ökning av anslagen Àr att vÀnta. Sammantaget leder detta till en mycket bekymmersam situation för svensk rymdindustri, sÀger Bengt Mörtberg, VD för Saab Ericsson Space.

Saab Ericsson Space AB's anlĂ€ggning i Linköping och dotterbolaget Austrian Aerospace i Wien, Österrike, berörs inte av Ă„tgĂ€rderna.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1