Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB Robotics
Teknik |

ABB Robotics öppnar utbildningscenter i Jönköping

ABB Robotics meddelar att man öppnar ett nytt utbildningscenter i Jönköping för ABB:s kunder och partners.

Utbildningscentret syftar till att stärka kunskap och kompetens inom robotik och automation i Jönköpingsregionen såväl som utanför genom teoretisk och praktisk utbildning i robotsystem, standardiserade celler och visionsystem.

– Med det nya utbildningscentret i Jönköping bidrar vi till att stärka svensk robotkompetens och att öka utbudet av tjänster i en dynamisk region med ett starkt näringsliv, säger Johan Moraeus, ansvarig för fältservice och utbildningsverksamhet inom ABB Robotics Sverige i ett pressmeddelande. 

Moraeus fortsätter och säger att denna investering syftar till att minska utbildningsklyftan inom robotik- och automationsutbildning, och samtidigt främja utvecklingen av svensk tillverkningsindustri genom att utrusta dagens och morgondagens arbetskraft med kompetens för framtidens automation.

Centret stärker även upp ABB:s samarbete med Tekniska Högskolan i Jönköping och Högskolan i Jönköping, där företaget i närhet till båda campus kommer att erbjuda praktiska kurser och praktikplatser.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons