Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© pichetw dreamstime.com
Komponenter |

Fingerprint satsar på PC-marknaden – utvecklar en MCU

Svenska Fingerprint Cards meddelar att man utvecklar en mikrokontrollerenhet (MCU) för att bredda sitt erbjudande till PC-tillverkare.

Företaget är mest känt för sina biometriska sensorer men satsar nu på att kunna erbjuda ett mer komplett biometriskt system, bestående av en fingeravtryckssensor och en MCU till PC tillverkare. Samtidigt som man nu ger sig på utvecklingen av en egen MCU kommer företaget även utveckla två nya fingeravtryckssensorer i olika former, optimerade för PC-krav.

Fingerprints skriver i ett pressmeddelande att utvecklingsprojekt av den nya MCU:s stöds av företagets nyckelkunder inom PC-marknaden.

– Att utveckla vår egen MCU är ett viktigt steg för Fingerprints, eftersom det kommer att skapa ytterligare kundvärde. Genom att erbjuda en heltäckande Match-on-Chip biometrisk systemlösning kan vi optimera systemets prestanda och kostnadsstruktur. Den primära marknaden är PC-segmentet, men det finns andra intressanta applikationer inom passerkontroll och IoT-system. Vi räknar med att starta kundengagemang under andra halvan av 2023, säger Haiyuan Bu, President Mobile, PC & Access China hos Fingerprints.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons