Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Crown Copyright
Elektronikproduktion |

Order värd 70 miljoner kronor till MilDef

Svenska MilDef meddelar att man fått en utökad order från Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) för att tillhandahålla Generic Vehicle Architecture (GVA) kompatibla besättningsstationsdatorer, servrar och switchar till den brittiska arméns mekaniserade infanterifordon (MIV).

För två år sedan fick MilDef en omfattande order till arméprogrammet, värd cirka 24 miljoner pund, med potential att utrusta ytterligare 100 fordon. Den nya ordern har nu undertecknats och innebär leverans av MilDefs teknikportfölj för taktisk IT, anpassad för MIV-kraven. Totalt kommer MilDef att leverera över 5,000 enheter under programmets livstid. Leveranserna för denna nya order kommer att ske från och med nästa år fram tills 2030.

– MilDef är stolta över att tillsammans med RBSL kunna leverera högpresterande produkter till ett av det brittiska försvarsministeriets strategiska fordonsprogram. MilDef fortsätter sin expansion inom den brittiska försvarsindustrin och kontraktet är ett exempel på ett starkt förtroende för MilDef. Utökningen av kontraktet påskyndar också MilDefs planer på att växa det brittiska produktionsteamet och vårt bidrag till jobbskapande i Storbritannien, säger Björn Karlsson, vd för MilDef Group, i pressmeddelande.

MilDef kommer att tillverka komponenterna vid sin brittiska anläggning i Cardiff, som färdigställdes 2022. Initialt skapas sex heltidsanställningar som ett resultat av satsningen och MIV-uppdraget, varav hälften utgörs av tekniska lärlingsroller.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2