Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Elektronikproduktion |

ABB öppnar fabrik för robottillverkning i Shanghai

Industrikoncernen ABB investerar 150 miljoner dollar i en 67,000 kvadratmeter stor fabrik i Shanghai, Kina för att tillverka nästa generations robotar.

Fabriken uppges vara ett sätt att även driftsätta bolagets digitala tekniker och automationstekniker i ett tillverkningssammanhang. Det står i ett pressmeddelande.

”Öppnandet av vår nya megafabrik utgör ytterligare en milstolpe som bygger vidare på tre decennier av framgångar i Kina och kommer att hjälpa kinesiska företag att växa hållbart, klara bristen på arbetskraft och skapa viktiga arbeten i den nya automationseran”, säger Sami Atiya, affärsområdeschef för ABB Robotics & Discrete Automation, i ett pressmeddelande. 

Anläggningen har ett FoU-center, som omfattar en yta på 8 000 m2, och används inom områdena artificiell intelligens, digitalisering och mjukvara, som autonom mobilitet, digitala tvillingar, maskinell avsyning och mjukvara för lågkodsprogrammering, för att göra robotar som är "mer intelligenta, flexibla, säkrare och enklare att använda".


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons