Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductor
Komponenter |

Sivers Wireless tecknar utvecklingsavtal med satellitbolag

Avtalet är tecknat med ett europeiskt satellitkommunikationsbolag och avser utveckling av flera chip till kundens nästa generation markbaserade terminaler för satellitkommunikation.

Utvecklingsavtalet har ett värde om cirka 170 miljoner kronor, skriver Sivers Semiconductors i ett pressmeddelande. 

Terminalerna ska bidra till att omdefiniera nästa generations kommunikationslösningar genom att erbjuda bred uppkoppling på sätt som tidigare inte varit möjliga inom flera satcom-marknader, exempelvis myndigheter, försvarskommunikation, kommersiella applikationer till företag som för bredbandstjänster direkt till konsumenter.

”Detta är det största utvecklingskontraktet någonsin för Sivers och jag är glad att se hur de kombinerade styrkorna i våra amerikanska och svenska team gör det möjligt för oss att vinna denna affär. Det stärker ytterligare Sivers lösningar inom satellitkommunikation och det är uppmuntrande att se hur bra alla jobbar tillsammans i detta projekt. Satellitkommunikation växer sig redan till en väsentlig marknad för oss under 2023 och vi har stora förhoppningar att denna kund lyckas och vinner växande marknadsandelar på en marknad med betydande TAM. Detta innebär att produktionsvolymerna för Sivers över både nuvarande och nästa generation terminaler kan bli flera magnituder större än det nuvarande utvecklingskontraktet”, säger Anders Storm, vd och koncernchef för Sivers Semiconductors, i pressmeddelandet. 

Partnerskapet förväntas pågå långt efter 2030, där Sivers chip kommer att används i ett växande antal terminaler från 2023 och framåt.

Den nuvarande generationen terminaler kommer att starta förserieproduktion under första kvartalet 2023, där Sivers redan erhållit volymorder till ett värde av cirka 17,5 miljoner kronor.

Utvecklingsaktiviteter inom ramen för detta avtal startade i augusti 2022 och är planerade att löpa fram till och med juli 2024. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons