Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volkswagen
Elektronikproduktion |

Volkswagen överväger kanadensisk batterifabrik

Volkswagen och batteri-divisionen Powerco har tagit ett kliv framåt mot att bygga en gigafabrik i Kanada.

Det var i augusti i år som Volkswagen och Kanada skrev på ett samförståndsavtal gällande möjlig batteritillverkning i landet. Parterna tog i början på december ett nytt kliv framåt genom ett tillägg med syftet att identifiera lämpliga platser för en cellfabrik. 

Volkswagen har, via batteri-divisionen Powerco, ett antal fabriker på gång i Europa, bland annat i Tyskland och Spanien. Men det här är fordonsjättens första steg utanför regionens gränser. 

"Kanada är ett logiskt alternativ för att bygga en gigafabrik i Nordamerika. Landet erbjuder höga hållbarhetsstandarder och idealiska ekonomiska förhållanden och Kanadas regering har redan visat sig vara en stark och pålitlig partner. Det här är bara början: Elbilsmarknaden i Nordamerika befinner sig vid en vändpunkt och vi är fast beslutna att investera i hela regionen för att utnyttja denna historiska möjlighet för Volkswagen och våra kunder," säger Volkswagens vd, Oliver Blume i ett pressmeddelande. 

Powerco har valt att ta med den belgiska Umicore på resan över Atlanten. Parterna har tecknat ett samförståndsavtal i syfte att säkra katodtillverkningen även i Nordamerika.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1