Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© MMAB
Mönsterkort |

Mönsterkortsbomb: Icape köper MMAB

Mönsterkortsleverantören stärker upp tillverkningskapaciteten genom att köpa samtliga aktier i den svenska mönsterkortstillverkaren Malmö Mönsterkort AB.

Icape-koncernen fortsätter att växa. Efter att ha köpt samtliga aktier i mönsterkortsleverantören Møn Print för att stärka närvaron på den danska marknaden tar bolaget nu vägen över Öresundsbron till Sverige och MMAB.

"Vi befäster vår närvaro i norra Europa, som redan stärktes förra sommaren av alliansen med MON PRINT, samtidigt som vi fortsätter vår industripolitik med en ny produktionsfabrik baserad i Europa. Förvärvet av MMAB Group bekräftar det externa tillväxtmål som satts upp för 2022, nämligen att säkra 35 miljoner euro i ytterligare intäkter. Med vår bevisade förmåga att göra förvärv avser vi att fortsätta denna offensiva strategi i på kort och medellång sikt samtidigt som vi upprätthåller en policy för att optimera vår organisation och solid organisk tillväxt," säger Icapes vd, Cyril Calvignac i ett pressmeddelande. 

Utöver sin nordeuropeiska verksamhet, bestående av en produktionsfabrik och huvudkontor, har MMAB två dotterbolag i Östeuropa, ett i Ungern och det andra i Tjeckien, samt en inköps- och logistikanläggning i Kina. Med mer än 200 aktiva kunder inom fordons-, järnvägs-, försvars- och medicinindustrin uppnådde MMAB Group den 30 september 2022 , under de senaste tolv månaderna en omsättning på 132 miljoner kronor och en EBITDA på nästan 20 miljoner kronor. 

"Vi är mycket stolta över att ansluta oss till Icape Group, en av världsledande inom mönsterkortsdistribution . Genom denna allians gör vi det möjligt för våra kunder att dra nytta av ett komplett utbud av tjänster med högt mervärde, oavsett om tekniskt, logistiskt eller dedikerat till kvalitet och leverantörsförsörjning. Utöver vår tekniska expertis och vårt specifika nätverk av leverantörer, tillför vi Icape Group en europeisk produktionsplattform som kommer att täcka efterfrågan från kunder som letar efter lokal produktion," säger Tobias Hjelm, vd för MMAB i pressmeddelandet. 

Förvärvet innebär att Icape köper en av de två kvarvarande mönsterkortstillverkarena i Sverige. 

Evertiq har sökt MMAB för en kommentar. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons