Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Einride
Elektronikproduktion |

Einride säkrar storinvesteringar

Svenska transportföretaget inom autonom körning, Einride har säkrat 500 miljoner dollar för att finansiera tillverkning av nuvarande och framtida fordonsmodeller.

Finansieringen inkluderar en lånefacilitet på 300 miljoner dollar och ett eget kapitaltillskott på 200 miljoner dollar, skriver Einride i ett pressmeddelande. 

Barclays Europe står för tillskottet på 300 miljoner, medan kapitalskottet har undertecknats av AMF, EQT Ventures, Northzone, Polar Structure, Norrsken VC och Temasek. Einride skriver att finansieringen är den hittills största som landat inom området för tunga fordon. 

"Vi har skapat Einrides ekosystem för att tillhandahålla den mest motståndskraftiga och framtidssäkra metoden för att elektrifiera transport idag. Med stöd från våra investerare och delad tro på detta uppdrag kommer vi att fortsätta att driva på disruptiva förändringar av global frakt i stor skala," säger Robert Falck, grundare och vd av Einride, i pressmeddelandet. 

Einride har gått ut med expansionsplaner för ett antal länder: Tyskland, Belgien, Nederländerna, Luxemburg och Norge. Bolaget har även presenterat kundsamarbeten med Electrolux, GE Appliances och Bridgestone.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons