Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Elektronikproduktion |

Ericsson och Apple gräver ner yxan

Ericsson och Apple tecknar globalt patentlicensavtal. Förlikningen avslutar alla pågående patentrelaterade rättsliga tvister mellan parterna.

Ericsson och Apple har nått ett flerårigt avtal om en  global patentlicens mellan de två företagen. Avtalet omfattar korslicens för "standardessentiella patent avseende cellulär teknologi och inkluderar även vissa andra patenträttigheter", heter det i ett pressmeddelande. 

Förlikningen avslutar de stämningsansökningar som lämnats in av båda företagen i flera länder, inklusive i United States District Court of the Eastern District of Texas, och de ärenden som lämnats in till United States International Trade Commission (USITC).

Ericsson och Apple har samtidigt kommit överens om att stärka sitt teknik- och affärssamarbete, inom utveckling av teknik, interoperabilitet och standarder.

"Vi är glada över att kunna lösa tvisten med Apple med detta avtal, som är av strategisk betydelse för vår patentlicensiering inom 5G. Detta kommer möjliggöra för båda företagen att fortsätta fokusera på att utveckla den bästa tekniken för den globala marknaden, säger Christina Petersson, chef för IPR & Licensing på Ericsson, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons