Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Dana
Elektronikproduktion |

Klart när Åmåls elmotorfabrik börjar producera

Den amerikanska leverantören av drivlinor samt driv- och elsystem för fordon, Dana siktar på produktionsstart i samband med att vårtecknen tittar fram.

Från och med vecka tolv, eller 20 mars nästkommande år kommer Dana att tillverka sina första artiklar vid fabriken i Åmål. Det rapporterar Provinstidningen.

Det har gått över ett år sedan bolaget, tillsammans med representanter från kommunstyrelsen plåtades i samband med det klassiska första spadtaget, värderat till omkring 440 miljoner kronor.

Investeringen ska leda till en fabrik med en yta på 7,000 kvadratmeter och 80 nya arbetstillfällen.

”Med Åmåls geografiska läge i Europas starkaste fordonsindustribälte blir detta en tydlig knytpunkt för hållbar elektrifiering. Etableringen kommer vara oerhört betydande och vägledande för kommunens och regionens fortsatta tillväxt. Åmål står väl rustade att möta upp kompetensbehovet som den glädjande etableringen kräver,” sade kommunstyrelsens ordförande i Åmål, Michael Karlsson, i ett tidigare pressmeddelande.

Dana slöt i början på december ett flerårigt försörjningsavtal med Semikron Danfoss gällande halvledarkomponenter i kiselkarbid. Komponenterna kommer att användas i bolagets design av växelriktare till lätta fordon, kommersiella fordon och fordon på marknaden för så kallat off-highway.

"Avtalet säkrar Danas förmåga att möta den växande efterfrågan från våra kunder inom ett brett utbud av fordonsapplikationer,” sade Craig Price, Senior Vice President på Dana, i ett separat pressmeddelande. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons