Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Edwards
Elektronikproduktion |

Atlas Copco-bolag slår upp portarna för fabriker i USA

Edwards, en del av Atlas Copco-koncernen, slår nu upp portarna till två nya tillverkningsanläggningar i Arizona och Massachusetts för att bidra till den nordamerikanska halvledarmarknaden.

“Vi ökar vår närvaro i USA för att finnas nära våra kunder, som har gått ut med stora investeringar i amerikansk halvledartillverkning. Anpassningsbar verksamhet, ökad kapacitet och lokalt-för-lokalt utbud är viktigt i vårt arbete med att stödja våra kunder. Våra investeringar i Chandler och Haverhill kommer att spela en nyckelroll i den fortsatta framväxten av säker, produktiv och miljömässigt hållbar chiptillverkning i Nordamerika," säger Geert Follens, affärsområdeschef för vakuumteknik på Atlas Copco, i ett pressmeddelande. 

I den cirka 18,500 kvadratmeter stora fabriken i Chandler, Arizona, satte tillverkningen i gång i slutet av november. Där återtillverkas och monteras vakuumpumpar och annan utrustning som behövs för att möta behoven i de nya halvledarfabrikerna. Vid anläggningen används automatiserings- och datalösningar för att plocka isär, rengöra, inspektera, reparera, byta ut och återtillverka pumpar. Omkring 200 nya tjänster kommer att skapas i närområdet.

Samtidigt kommer en ny anläggning för kryopumpar samt forskning och utveckling i Haverhill, norr om Boston, Massachusetts, att sätta i gång sin verksamhet i mitten av december. Omkring 280 tjänster flyttas från en nuvarande anläggning i Chelmsford till Haverhill och ytterligare 60 tjänster förväntas skapas, inklusive inom tillverkning, ingenjörstjänster och teknologi.

Förutom de nya anläggningarna i Chandler och Haverhill har Edwards nyligen gått ut med en investering i en ny fabrik för torra vakuumpumpar i Genesee County, New York, som förväntas skapa omkring 600 jobb.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2