Annons
Annons
Annons
Annons
© Dennis Dahlgren / Actia
Elektronikproduktion |

Actia: ”Vi är verkligen oroade över denna prisutveckling”

Evertiq är tillbaka med en ny artikelserie. Efter att ha fokuserat på pandemins effekter och gjort en halvårsavstämning, belyser vi den här gången energifrågan – närmare bestämt elpriserna. Den här gången delar Actia i Sverige med sig av sina upplevelser.

Evertiq har sökt ett antal tillverkande företag från den svensk elektronikindustrin. Vi vill med artikelserien få en bild av hur utvecklingen av elpriserna under året påverkat den svenska elektronikindustrin. Hur den har påverkat just er verksamhet, vilka eventuella steg ni har tagit för ett motverka effekterna av allt högre elkostnader, samt hur utsikterna ser ut inför vintern. Av samtliga kontaktade har cirka 20 procent återkommit med svar.

Hur har utvecklingen av elpriserna under året påverkat er verksamhet?

”Vi ser en stor påverkan, framför allt kommande sex till tolv månader med de höjningar som aviserats,” säger Christian Sahlén, vd för Actias i Sverige, till Evertiq per mejl

Vad för steg har ni tagit i verksamheten för att motverka effekterna av allt högre energikostnader?

”Vi har konverterat allt lyse till LED. Vi har kopplat allt lyse till vårt larmsystem, så när vi larmar på släcks hela byggnaden. Vi tänker till om all elanvändning och sparar där det går. Vi kommer även att förhandla med våra kunder om kompensation för elkostnad/produkt,” berättar Christian.

Hur ser utsikterna ut för verksamheten för vintern - en period där elkonsumtionen som regel är större och priserna högre.

”Vi är verkligen oroade för denna prisutveckling. Vi har först drabbats av Covid, sedan komponentkris och nu kommer en elkris. Det sistnämnda har våra kära politiker hanterat på ett riktigt uselt vis, tyvärr,” avslutar Christian Sahlén.

Detta avslutar Evertiqs serie med fokus på energifrågan och elpriserna. Har du missat någon av våra artiklar, klicka här för att komma till vår samlingspunkt. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2