Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Elektronikproduktion |

ABB inviger ny lokal i Kista - kan öka produktion 30%

Ska vara en central knutpunkt för Stockholmsbaserade medarbetare tillsammans med produktion av avancerad utrustning för papperstillverkning.

Kistakontoret, beläget på Viderögatan, utgör huvudkontor för ABB:s verksamhet Lorentzen & Wettre som tillverkar utrustning för kvalitetskontroll, processoptimering och testutrustning för massa- och pappersindustrin. 

Ombyggnationen av den befintliga produktionsanläggningen för L&W innefattar såväl kontorslandskap som produktionsmiljö. Dessutom har medarbetare som tidigare var baserade i ABB:s anläggning på Knarrarnäsgatan flyttat till Viderögatan, som har varit kontor för den förvärvade verksamheten sedan 1977. 

Medarbetarna representerar de flesta av ABB:s övriga verksamheter inklusive elektrifiering, e-mobilitet, motorer och drivsystem, instrumentering och maskin- och fabriksautomation.

”Satsningen har möjliggjort för oss på L&W att öka vår produktionsvolym med 30 procent. Vi ser en konstant ökning i efterfrågan på produkter och lösningar som möjliggör en helt automatiserad, optimerad och uppkopplad produktionsprocess hos våra kunder”, säger Per Sandström, chef för ABB i Kista och affärsenheten L&W, i ett pressmeddelande. 

Lokalerna har anpassats för fortsatt utbyggnad av verksamheten som idag består av 160 anställda. 

”Vår medarbetarstyrka växer ständigt och vi ser behov av en rad olika roller – från säljare, ingenjörer och projektledare till medarbetare inom service och i produktion, säger Per Sandström.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1