Annons
Annons
© BAE Systems
Elektronikproduktion |

BAE Systems tecknar slovakisk jätteorder

"Det är den största affären vi någonsin har gjort," säger BAE Systems vd, Tommy Gustafsson Rask till SVT.

BAE Systems har skrivet på ett kontrakt med Slovakien gällande ett stort antal stridsvagnar av modellen CV90. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Antalet uppgår till 152 stridsvagnar, vilket motsvarar ett ordervärde på 1,37 miljarder dollar, eller 14 miljarder kronor. 

"Vi är fast beslutna att leverera ett stridsfordon som uppfyller den slovakiska arméns krav nu och i framtiden", säger Tommy Gustafsson-Rask, vd för BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik, Sverige, som designar och tillverkar CV90, i ett pressmeddelande. 

Året har så här långt inneburit flertalet ordrar till försvarskoncernen. Dels ett uppföljningskontrakt värt 90 miljoner dollar med Försvarets materielverk för två nya CV90-varianter, men också en modernisering av ett antal nederländska stridsvagnar. Bolaget meddelades i augusti ha tilldelats ett mångmiljonkontrakt efter att det militära terrängfordonet Beowulf dragit det längsta strået i en upphandling. 

I juni stod det klart att verksamheten behövde rekrytera 200 personer innan jul, till följd av potentiella förhandlingar. Evertiq kontaktade BAE Systems per mejl med frågan om hur stor del av rekryteringsbehovet som vänder sig till ingenjörer respektive produktion.

"Ingenjörer utgör merparten av de tjänstemän vi kommer att behöva (cirka 150). På kollektivsidan behöver vi växa med 50 yrkesarbetare," skrev Jonas Wikman, HR-direktör på BAE Systems, i en skriftlig kommentar till Evertiq. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1