Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Note
Elektronikproduktion |

Note: "Ser fortsatt stark efterfrågan"

Note skriver att orderstocken fortsätter att utvecklas starkt och i nuvarande struktur förväntas omsättningen för 2023 uppgå till minst fyra miljarder kronor.

Kontraktstillverkaren bekräftar sin tidigare guidning om att för första gången nå en miljard kromor i omsättning för ett enskilt kvartal för innevarande kvartal, Q4 2022. Det står i ett pressmeddelande.

Det operativa rörelseresultatet, exklusive valutaomräkningseffekter, förväntas uppgå till minst 100 miljoner kronor. Bolaget räknar med att lönsamheten i både faktiska tal såväl som i procent kommer att fortsätta att stärkas under 2023.

Note har sedan tidigare målsättningen att senast 2025 nå en omsättning om 5 miljarder kronor och bolaget uppger att man är "väl positionerat för att nå denna målsättning" och ligger före den tidsplan som sattes när de finansiella målen antogs. 

Man uppger sig även ligga före den initiala tidsplanen om att senast 2025 nå en rörelsemarginal om tio procent och bedömer att målet kommer att nås tidigare.

”Notes momentum är fortsatt starkt och vi fortsätter att växa och ta marknadsandelar. Vår hemmamarknad i norra Europa fortsätter att utvecklas trots en turbulent omvärld. Med en nära fördubbling av Notes omsättning de senaste två åren känner jag en stor tillförsikt i vår förmåga att nå de finansiella mål vi satt upp för bolaget”, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef, i pressmeddelandet. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2