Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Teknik |

Ögon kvar på Ericsson ett tag till - "Vill få det här rätt"

Ericsson är överens med USA:s justitiedepartement och börs- och värdepapperskommission om att förlänga perioden för den oberoende observatören av bolagets regelefterlevnad till juni 2024.

Förlängningen uppges göra det möjligt för bolaget, under tillsynen, att "ytterligare stärka bolagsstyrning, riskhantering och ramverk för regelefterlevnad inom hela organisationen." Det står i ett pressmeddelande. 

Bolaget är, menar Ericsson, fortsatt fast beslutet att samarbeta med det amerikanska justitiedepartementet kring en uppgörelse om de brister som tidigare delgivits.

"Denna förlängning är i linje med vårt åtagande att kontinuerligt förbättra Ericssons program för etik- och regelefterlevnad. Vi har gjort betydande framsteg när det gäller att förändra vår kultur och implementera ett förbättrat regelverk och system för interna kontroller. Vi kommer att använda denna extra tid för att säkerställa att dessa förbättringar är väl inarbetade i vår organisation, i våra dagliga samspel och hur vi gör affärer. Vi vill få det här rätt och för att vara en verklig branschledare måste vi bedriva vår verksamhet på rätt sätt," säger Börje Ekholm, verkställande direktör och koncernchef på Ericsson, i pressmeddelandet. 

Under 2019 ingick Ericsson ett avtal om ett uppskjutet åtal med det amerikanska justitiedepartementet i överenskommelse med SEC för att lösa överträdelser mot amerikanska Foreign Corrupt Practices Act. Som en del av överenskommelsen gick Ericsson med på att anlita en oberoende observatör att övervaka regelefterlevnad under en period om tre år.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons