Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Imsys / Shortlink (mobtage)
Komponenter |

Imsys och Shortlink i utvecklingssamarbete

Imsys och Karlstadsföretaget Shortlink ingår partnerskap för att vidareutveckla nästa generations edge/AI-mikroprocessorer, IM4000.

Den snabba expansionen av edge/AI computing har öppnat upp ett stort nytt marknadsområde för Imsys teknik, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Imsys meddelar därmed att man har valt Shortlink som nyckelpartner för att utveckla IM4000, en vidareutveckling av IM3000.

"Med hjälp av ShortLink kan vi förbättra våra IP-baserade mikroprocessordesigner avsevärt för den växande edge/AI-marknaden och förkorta vår tid till lansering. Shortlink har varit fantastiska på att tillhandahålla ett flexibelt utvecklingsstöd beroende på vårt behov. Projektet har gått från några få seniora systemingenjörer till en större grupp RTL-utvecklare och experter på ASIC-implementering," säger Jonas Wærn, vd på Imsys, i pressmeddelandet. 

Processorfamiljen kommer att lanseras före nyår och det gemensamma teamet slutför för närvarande den sista testningen.

"Vi är mycket glada över att arbeta med Imsys. Det är fantastiskt roligt att två svenska högteknologiska halvledarföretag med en kombinerad ASIC-erfarenhet på närmare 70 år arbetar tillsammans för att sätta en unik mikroprocessor på marknaden. Vi pratar ofta om fördelarna med lokal och oberoende tillgång till teknik. I det här fallet är hela mikroprocessorn designad i Sverige: instruktionsset, utvecklingsverktyg, mjukvara, ASIC-utveckling och support," säger August Pansell, styrelseordförande på Shortlink, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons