Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hexagon
Elektronikproduktion |

Hexagon miljardinvesterar i tillverkningsteknologi

Hexagon investerar 100 miljoner dollar i Divergent Technologies, ett amerikanskt bolag inom tillverkningsteknologi som sägs lanserat den första digitaliserade modulära fabriken för fordonsindustrin.

Divergent uppges ha utvecklat en alternativ produktionsprocess till traditionell fordonstillverkning benämnt som DAPS (Divergent Adaptive Production System), en mjuk- och hårdvarulösning som ska skapa en komplett modulär fabrik för så kallade komplexa konstruktioner.

Den patenterade processen kombinerar AI-optimerad designmjukvara, 3D-printing och automatiserad montering för produktion av bildelar och ramar med låg vikt. Designmjukvaran optimerar enligt Hexagon vikten, styrkan och kostnaden för produktion oavsett bilmodell. Processen hävdas uppnå viktminskningar med mellan 20 till 70 procent.

“Tillverkningen av en bils olika delar har mycket större påverkan på miljön än vad bilens avgasutsläpp har, vilket gör nya tillverkningskoncept till ett högt prioriterat område. Vi måste hitta nya sätt att möjliggöra mer effektiv och miljövänlig tillverkning till fordonstillverkare som minimerar materialanvändning och totala kostnader. Att ta små steg framåt är helt enkelt inte tillräckligt för att rädda vår planet”, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén, i ett pressmeddelande. 

”Denna betydande investering kommer att påskynda våra planer på att bygga ett globalt nätverk av DAPS-fabriker, som alla kan producera delar åt flera olika OEM-aktörer. Vi ser fram emot ett långsiktigt partnerskap med Hexagon i Divergents och Czinger Vehicles tillväxtresa”, säger Lukas Czinger, SVP of Operations och medgrundare till Czinger Vehicles, i pressmeddelandet. 

Divergents lösning sägs ha mött kraven hos "de mest krävande delarna inom fordon och flyg".


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons