Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab
Elektronikproduktion |

Saab tecknar miljardkontrakt med FMV och FM

Saab har tecknat en order från Försvarets materielverk (FMV) gällande uppgradering av Gripen C/D, samt en order från Försvarsmakten (FM) gällande support- och underhållstjänster för Gripen

Kontrakten med Försvarets materielverk och Försvarsmakten uppgår till 3,5 respektive 3,4 miljarder kronor. Det framgår av två separata pressmeddelanden. 

Uppgraderingen av Gripen C/D ska ge en ny version av motorn, ett effektivare egenskyddssystem, utökad attackförmåga med ny vapenlast samt uppgraderad osradar och avionik.

"Med detta kontrakt kommer Saab att fortsätta leverera en effektiv verksamhet som ger en hög tillgänglighet för Gripen. Det ger oss möjligheten att stödja våra kunder i den verklighet som råder omkring oss såväl nu som i framtiden," säger Jonas Hjelm, chef för Saabs affärsområde Aeronautics, i ett pressmeddelande. 

Underhållskontraktet med Försvarsmakten inkluderar design och support, komponentunderhåll, logistiktjänster, tekniskt systemstöd, publikationer, reservdelar, reparationer, markstödsutrustning, pilotutrustning och utbildning.

"Med detta kontrakt kommer Saab att fortsätta leverera en effektiv verksamhet som ger en hög tillgänglighet för Gripen. Det ger oss möjligheten att stödja våra kunder i den verklighet som råder omkring oss såväl nu som i framtiden," säger Jonas Hjelm i ett separat pressmeddelande. 

Arbetet kommer att utföras på Saabs anläggningar i Linköping, Arboga, Järfälla, Huskvarna, Göteborg och Östersund.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons