Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Botek
Elektronikproduktion |

Beijer Tech köper tillverkare av RFID-system

Beijer Tech förvärvar samtliga aktier i Botek Systems, en tillverkare av hård- och mjukvara för fordonsmonterade vågar och RFID-system till avfallsindustrin.

Botek, inklusive dotterbolag, har totalt 44 anställda i Ulricehamn, Stockholm, Smedjebacken samt Torsby och omsätter cirka 100 miljoner kronor med, enligt ett pressmeddelande, god lönsamhet.

”Avfallsindustrin är under ständig utveckling och en viktig del i omställningen mot ett cirkulärt och hållbart samhälle. Omställningen kräver alltmer data i takt med att branschen digitaliseras och vi är väldigt imponerade över den starka marknadsposition som Botek har byggt upp. Bolaget är välskött, nischat och ger oss ett nytt produktområde med exponering mot en växande marknad, helt i linje med vår aktiva förvärvsstrategi. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med ledningen och de anställda för att ta bolaget till nästa nivå.”, säger Staffan Johansson, vd för Beijer Tech, i pressmeddelandet. 

”Botek har sedan 2010 växt från cirka 30 Mkr till omkring 100 Mkr i omsättning idag och vi i ledningsgruppen, tillsammans med de anställda, ser nu fram emot att arbeta med Beijer Tech för att ta nästa steg i bolagets utveckling. Jag vill också passa på att tacka de tidigare ägarna Bo och Hans Stålhandske för det goda samarbetet som vi har haft under de år jag varit involverad i Botek.”, säger Anders Axelsson, vd för Botek, i pressmeddelandet. 

Beijer Tech köper Botek med tillträde i början av det första kvartalet 2023. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons