Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Qoitech
Elektronikproduktion |

Latour investerar i Qoitech

Dotterbolaget Latour Future Solutions AB har tecknat avtal om att investera i Qoitech, verksamt inom energioptimering av produkter som drivs av batterier och olika energy harvesting-teknologier

Investeringen sker genom en riktad nyemission i Qoitech där Latour Future Solutions AB tillträder som minoritetsägare till 21,9 procent av bolaget. Det står i ett pressmeddelande. 

”Ett av våra investeringsområden är inom elektrifiering av industrin. Qoitech möjliggör bättre batteriutnyttjande, hållbara elektrifierade produkter och förkortade ledtider i utvecklingsfasen”, säger Pelle Mattisson, vd för Latour Future Solutions, i pressmeddelandet. 

"Qoitech kombinerar hårdvaruinstrument med mjukvarubaserade analysverktyg i en patenterad lösning som inte funnits på marknaden tidigare. Med Latour som långsiktig partner kan vi fortsätta växa både internationellt och inom nya kundsegment”, säger Vanja Samuelsson, vd för Qoitech och en av bolagets tre grundare, i pressmeddelandet.

Verksamheten startades inom Sony Mobile Communications och en spin-out av bolaget genomfördes 2019. Qoitech har huvudkontor i Lund med 9 anställda.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1