Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smartare Elektroniksystem
Elektronikproduktion |

Smartare Elektroniksystem får ny programchef

Smartare Elektroniksystem får Anna Wibom som ny programchef. Anna kommer närmast från Post- och telestyrelsen där hon arbetat som totalförsvarssamordnare.

Den 9 januari tar hon över programchefsrollen efter tillförordnade programchefen Thorbjörn Ebefors, som kommer att fortsätta arbeta vid programkontoret som biträdande programchef.

"Jag ser fram emot att leda programmet i linje med de mål och visioner som är uppsatta," säger Anna i ett pressmeddelande. 

Sedan 2018 har Anna haft ansvaret för totalförsvarsarbetet på Post- och telestyrelsen. Privat-offentlig samverkan med aktörer inom sektorn elektronisk kommunikation och post, liksom samarbete med andra myndigheter har varit huvudsakliga delar i hennes arbete.

"Annas erfarenhet från privat-offentlig samverkan, liksom arbete med försörjningsberedskap inom totalförsvarsområdet är mycket relevant för rollen," säger Thorbjörn Ebefors i pressmeddelandet. 

Samverkan mellan företag i branschen, universitet och forskningsinstitut helt avgörande, menar man, samtidigt som utveckling av spetsområden och att säkra kompetensförsörjningen i Sverige är av stor vikt.

"Inom samverkan och kompetensförsörjning har Smartare Elektroniksystem en mycket viktig roll att fylla, sägr Anna i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2