Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Veoneer
Elektronikproduktion |

Veoneer säljer verksamhet för aktiv säkerhet

Veoneer tillkännager att företaget har ingått ett avtal med fordonsteknikbolaget Magna International Inc om att sälja sin verksamhet för aktiv säkerhet.

Kombinationen av Veoneers verksamhet för aktiv säkerhet och Magnas verksamhet för förarassistanssystem kommer "stärka verksamheten" och att "kunder i fler geografiska områden får tillgång till en komplett uppsättning ADAS-lösningar. Det framgår av ett pressmeddelande. 

”Magna är den rätta långsiktiga ägaren för Veoneers verksamhet för Aktiv Säkerhet. Att kombinera de båda verksamheterna skapar hållbart värde och en redan spännande tillväxtbana för Veoneers medarbetare, produkter och kunder accelereras ytterligare. Fram tills avtalet stängs kommer Veoneer att fortsätta i sin nuvarande struktur med fullt fokus på kundleveranser, nylanseringar och fortsatta innovationer,” säger Jacob Svanberg, vd för Veoneer, i pressmeddelandet. 

Förvärvets värde uppgår till för 1,525 miljarder dollar, kontant.

Transaktionen med Magna väntas att slutföras runt halvårsskiftet 2023, villkorat vissa myndighetsgodkännanden och andra vanliga villkor.

Magna förvärva Veoneers verksamhet för aktiv säkerhet från SSW Partners, ett New York-baserat investmentbolag.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons