Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© CATL
Elektronikproduktion |

CATL:s tyska fabrik är igång med cellproduktionen

Kinesiska batteritillverkaren CATL har sparkat igång serieproduktion av litiumjonbattericeller vid sin första fabrik utanför Kina.

Den första litiumjonbattericellerna har rullat av den nyinstallerade produktionslinan vid CATLs fabrik i Thüringen i Tyskland. Installationen och driftsättningen av de återstående linorna är i full gång inför produktionsupptrappningen.

– Produktionsstarten bevisar att vi höll vårt löfte till våra kunder som en pålitlig partner för branschen och vi förblir engagerade i Europas e-mobilitetsövergång även under mycket utmanande förhållanden som pandemin. Vi arbetar hårt för att öka produktionen till full kapacitet, vilket är vår högsta prioritet för det kommande året, säger Matthias Zentgraf, CATL:s president för Europa, i ett pressmeddelande. 

CATT fick tillståndet för battericellproduktion från delstaten Thüringen i april, vilket tillåter en initial kapacitet på 8 GWh per år. Fabriken startade modulproduktion i vid sin "G1-byggnad" under Q3 2021.

Med en total investering på upp till 1,8 miljarder euro planerar CATL att uppnå en produktionskapacitet på 14 GWh och skapa upp till 2 000 nya jobb totalt i Tyskland i framtiden.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons