Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Midsummer tar in 20 nya miljoner i riktad nyemission

Det svenska solenergibolaget meddelar att man genomfört en riktad nyemission till den turkiska industrikoncernen Murel Investment Construction Co. som resulterat i att Midsummer tankar kassan med cirka 20,4 miljoner kronor.

Midsummer meddelar via ett pressmeddelande att kapitalet kommer att användas för att säkra finansiering för en utbyggd produktionskapaciteten vid bolagets anläggning i Järfälla. I ett första steg siktar man på att bygga ut kapaciteten till en  årlig produktion av solceller som motsvarar cirka 20 MW, och med en möjlig framtida uppskalning till 200 MW.

I och med den riktade nyemissionen får Midsummer in en ny strategisk ägare i Murel, som är ett familjeägt turkiskt ingenjörs- och byggföretag främst verksamt inom energisektorn med investeringar inom bland annat förnybar energi och utveckling av solparker. Murel är för övrigt en potentiell kund till Midsummer både vad avser köp av flexibla tunnfilmssolceller och utrustning för tillverkning av solceller.

– Vi är glada över att kunna få Murel som ny delägare och strategisk långsiktig partner. De är kunniga industrialister och vi tror att deras investering i Midsummer är ett första steg av många i vårt nya partnerskap. Med kapitalet från denna emission kan vi gå vidare med utbyggnaden av fabriken i Järfälla för att bättre kunna möta den stora efterfrågan på våra solcellstak och solpaneler, säger Midsummers vd Sven Lindström, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons