Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© HD Wireless
Teknik |

Volvo Cars beställer pilot av GEPS från H&D Wireless

H&D Wireless meddelar att man mottagit en pilotorder från Volvo Cars för att undersöka en utökning av GEPS for Industry som beställdes i januari 2022.

GEPS for Industry – Fleet management är i drift redan hos Volvo Cars Body Components fabrik i Olofström (VCBC). Nu vill man även testa Asset management delen av GEPS för analys och följning av lastbärare mellan olika fabriker vilka dessutom ligger i olika länder, det framgår av ett pressmeddelande.

H&D Wireless GEPS-lösning (Griffin Enterprise Positioning Services) syftar till att möljliggöra en högre grad av visualisering och automatisering för tillverkande företags logistikflöde – med fokus på just materialflödet. Systemet digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, flaskhalsar inom produktionen, nyttjandegrad av resurser och oväntade maskinavbrott genom radiopositionering och artificiell intelligens (AI). Målet är att sänka kostnader för tillverkning, minska ledtider och kapitalbindning. 

– Det är mycket spännande att man på Volvo Cars ser nyttan med GEPS och nu vill se hur fler tjänster och utökning av flödet kan ge en heltäckande bild av materialflödet. Vi ser ett helt klart ökat intresse för digitalisering av logistikflödena, både inom och mellan fabriker, nu efter pandemin och stundande lågkonjunktur, Pär Bergsten, vd och grundare H&D Wireless, i pressmeddelandet.

Ordervärdet på pilotordern är mindre än 100,000 kronor men är strategiskt intressant eftersom detta öppnar upp för expansion både med fler tjänster och på fler områden inom denna fabrik och övriga fabriker.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons