Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Fingerprint Cards
Komponenter |

Första volymordern för Fingerprints under-display-lösning

Fingerprint Cards meddelar att man mottagit den första volyminköpsordern för företagets optiska lösning för fingeravtrycksigenkänning under displayen, FPC1632, från en stor –icke namngiven – asiatisk smartphone OEM, efter en designvinst i juni 2022.

Ordern markerar Fingerprints inträde i ett helt nytt marknadssegment. I volymtermer motsvarar sensorer under display för cirka en tredjedel av marknaden för fingeravtryckssensorer i smartphones, medan kapacitiva sensorer står för cirka två tredjedelar.

Det genomsnittliga försäljningspriset (ASP) för sensorer under display är dock högre, så värdemässigt är dessa två marknader mer jämförbara. Fingerprints menar att inträdet detta segment alltså innebär en betydande expansion av företagets adresserbara marknad. Målet är att ta en betydande andel av underskärmsmarknaden.

– Jag är mycket glad över att vi nu börjar generera intäkter från ett helt nytt produktsegment i vår portfölj: sensorer under display. Då Fingerprints är en långvarig, väletablerad världsledare inom kapacitiva sensorer kan vi nu erbjuda kunderna ett heltäckande produktsortiment för fingeravtryckssensorer, säger Haiyuan Bu, President Mobile, PC & Access China på Fingerprints i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons