Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epec
Elektronikproduktion |

Epec utökar med ny elektronikfabrik i Finland

Finska teknikföretaget Epec bygger en ny elektronikfabrik i Seinäjoki, Finland. ESF1 (Epec Smart Factory 1) kommer att ge bolaget tillgång till nya kontorslokaler och totalt 8,500 kvadratmeter fabriksyta.

Epec uppger i ett pressmeddelande att huvudkontoret tillsammans med sina FoU-, ingenjörs-, support- och produktionsfunktioner kommer att flytta till den nya anläggningen från de nuvarande lokalerna vid campus Seinäjoki. Förutom verksamheten i Seinäjoki har företaget även kontor i Tammerfors, Åbo och Kuopio i Finland samt i Shanghai i Kina.

Bygget av ESF1 startade våren 2022 och man räknar med att de nya anläggningarna kommer att vara i drift vid slutet av 2023.

Epecs vid, Jyri Kylä-Kaila, säger att investeringen är betydande för Epec.

– Digitalisering och elektrifiering ökar snabbt sin andel av sektorn för mobila maskiner som inte är avsedda att användas på väg och kommersiella fordon, vilket har öppnat nya och växande marknader för Epec. Med en toppmodern fabrik kan vi möta växande efterfrågan och allt strängare kundkrav, till exempel när det gäller tillverkningsprocesser. Västra Finlandsregionen har ett teknikkluster som stödjer verksamheten och Seinäjokis tillväxtcentrum ger en bra ram för växande verksamhet.

Epec är en systemleverantör som utvecklar och tillverkar elektronik och mjukvara för mobila maskiner som inte är avsedda för transporter på väg, så kallade NRMM eller non-road mobile machinery, och kommersiella fordon. Epecs produkter inkluderar styrenheter, displayer, sensorer, kraftdistributionsenheter och telematikenheter.

Företaget har vuxit snabbt de senaste åren. Mellan 2019 och 2022 ökade antalet personer med nästan 70 procent. Riikka Rajala, HR-chef på Epec, säger att rekryteringsbehovet fortfarande är stort.

– Det största behovet just nu är olika produktutvecklings- och programmeringstjänster, men det behövs även andra specialister, montörer och administrativ personal. När vi fortsätter att växa har vi ständigt många vakanser och ett stort behov av nya människor.

Den nya fabriken kommer till en början att rymma 250 anställda, samtidigt har bolaget redan vidtagit åtgärder för kunna bygga ut lokalerna.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2