Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kongsberg
Elektronikproduktion |

Kongsberg investerar miljarder i ny fabrik

Kongsberg Defence & Aerospace planerar att bygga en ny anläggning för missilproduktion belägen på Arsenalet campus i Kongsberg, Norge.

– Vi har vuxit rejält de senaste åren och vår orderstock är rekordhög. Den nya anläggningen kommer att inrymma något av den bästa tekniken Norge har att erbjuda och kommer att stärka långsiktigt värdeskapande, konkurrenskraft och utveckling av högteknologiska industrijobb i Kongsberg, säger Eirik Lie, vd för Kongsberg Defence & Aerospace, i ett pressmeddelande

Målet är att få den nya 25 000 kvadratmeter stora anläggningen färdig till sommaren 2024. Byggnaden kommer att ligga i anslutning till företagets befintliga lokaler på campus för att möjliggöra en högre grad av interaktion och ökad effektivitet.

Kongsbergs ursprungliga produktionsanläggning öppnade 2007 och har utökats flera gånger. När den nya anläggningen står klar 2024 kommer campus att bestå av totalt 75 000 kvadratmeter produktions- och utvecklingsyta. Bolaget säger att den totala investeringarna inom campuset kommer att uppgå till cirka 3 miljarder norska kronor och att anläggningen kommer att ha 1,200 anställda.

© Kongsberg

Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons