Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Foxconn
Elektronikproduktion |

Foxconns covid-drabbade fabrik nära full produktion

Som tidigare rapporterats av Evertiq has kontraktstillverkaren Foxconns fabrik i Zhengzhou haft problem att upprätthålla produktionen i och med åtgärderna att få bukt med ett Covid-utbrott i regionen.

Iphone-fabriken är enligt källor nästan är tillbaka till full produktion, och decemberleveranserna nådde cirka 90 procent av de ursprungliga planerna, rapporterar Reuters.

Produktionen vid tillverkningsanläggning påverkades hårt i slutet av förra året efter ett utbrott av covid-19 och åtgärder vidtogs för att kontrollera spridningen av smittan, vilket fick tusentals arbetare att lämna. Foxconn försökte attrahera nya arbetare och övertyga de som fortfarande är där att stanna kvar genom att erbjuda bonusar.

"Produktionen har nästan helt återupptagits," sa en av källorna till Reuters. Enligt en annan källa är produktionen nästan tillbaka till normala nivåer, men tillverkaren är fortfarande försiktig med att utsikterna då COVID-19 återigen sprids över hela Kina.

Enligt den andra källan räknar man med en smittotopp direkt före eller efter det kinesiska nyåret, och att man ännu inte vet hur detta kommer att påverka verksamheten. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons