Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Elektronikproduktion |

Ericsson backar ur avtal – kostar 800 miljoner kronor

Ericsson meddelar att bolaget vidtar åtgärder för att öka lönsamheten inom molnprogramvara och -tjänster. Detta innebär bland annat utträder ur ett avtal, vilket kommer att kosta 800 miljoner kronor.

Den svenska telekomjätten säger att man fortsätter att genomföra sin strategi för att förbättra lönsamheten inom segmentet Cloud Software and Services. Detta inkluderar bland annat att man kommer att begränsa mjukvaruutveckling i mindre skala, påskynda automatiseringen för att minska insatserna för driftsättning och underhåll och att ändra fokus från vinster i marknadsandelar till lönsamma affärer.

Ericsson har satt målet är att nå break-even under helåret 2023 på EBIT/EBITA-nivå med gradvisa förbättringar mot långsiktigt lönsamhet.

Efter en portfölj- och kundkontraktsgenomgång har man även beslutat att lämna vissa avtal och produkterbjudanden, något som kommer att ha en engångseffekt på EBIT på 800 miljoner kronor. under Q4 2022, varav 700 miljoner kronor förväntas påverka kassaflödet, främst 2023, det framgår av ett pressmeddelande. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2