Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Detection Technology
Elektronikproduktion |

Detection Technology utökar tillverkningen i Finland

Detection Technology utökar sin tillverkning i Uleåborg, Finland, för att erbjuda ett bredare utbud av EU-producerade produkter. Tillverkningen i Uleåborg möjliggör snabbare service och leverans för kunder utanför Asien.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att man kommer att fokusera på slutmontering och testning av specifika produktfamiljer i Uleåborg, medan andra tillverkningssteg kvarstår i Detection Technologys volymproduktionsanläggningar i Kina. 

– Vi tror att detta strategiska drag kommer att göra oss mer konkurrenskraftiga globalt. Det är värt att tillägga att detta är viktigt även ur riskreducerings- och kompetensutvecklingssynpunkt. Vi ser det som en win-win-situation för alla intressenter. Med expansionen siktar vi på att göra cirka tio procent av vår årliga försäljning i Uleåborg. Expansionen kommer inte att ha någon direkt inverkan på produktionskapaciteten och kapaciteten på andra platser, säger Hannu Martola, vd och koncernchef för Detection Technology.

Kai Utela, Vice President of Operations på Detection Technology, säger att för att nå de mål som är satta för den första fasen kommer företaget att fördubbla storleken på renrummet och sätta upp en monteringslinje för säkerhets- och industriprodukter. 

– Produktionen i Uleåborg kommer att vara modulär och lätt skalbar, baserad på efterfrågan. Vi är kända för tillverkning i världsklass med hög flexibilitet. Vår verksamhet i Uleåborg är utformad för att stödja snabba volym- och produktmixförändringar och kommer att drivas på samma höga standard som våra andra produktionsanläggningar.

Produktionsexpansionen i Uleåborg startar under andra kvartalet 2023 och räknas vara klar i slutet av 2023. Produktionen kommer därefter att påbörjas i början av 2024.

Detection Technology har en volymproduktionsanläggning i Peking, Kina, och en service- och produktionsanläggning i Wuxi, Kina. Dessutom utförs en liten serieproduktion av produktlinjen multienergi (ME) i Moirans, Frankrike. Uleåborgsverksamheten har stött introduktion av nya produkter (NPI) sedan 2014.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1