Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ferroamp
Elektronikproduktion |

Rekordhög orderstock när Ferroamp kliver in i 2023

Ferroamp fortsätter att uppleva en stark efterfrågan på sina energioptimeringssystem för fastigheter. Inför 2023 har de stora grossisterna och installatörerna som säljer företagets produkter i Sverige redan tecknat ordrar för rekordhöga 350 miljoner kronor.

Ferroamp skriver i ett pressmeddelande att den största delen av dessa rekordhöga ordrar kommer att levereras under första halvåret.

– Orderingången har ökat kraftigt under hösten. Det är mycket glädjande att allt fler ser fördelarna med att ta kontroll över sin elanvändning med hjälp av vår teknik. Vi ser en stor potential att växa ytterligare på den svenska marknaden, säger Fredrik Breitung, tf vd, Ferroamp.

Under året som gått har man arbetat målinriktat för att tillsammans med sina underleverantörer säkra komponenter och skala upp produktionskapaciteten. Detta har nu resulterat i en rekordhög orderstock på 350 miljoner kronor vilket är långt mer än den totala omsättningen under 2022.

– Utöver prioriterade försäljnings- och leveransaktiviteter arbetar vi hårt med att öka lönsamhet och skalbarhet genom fortsatt industrialisering, kostnadskontroll och goda leverantörssamarbeten, förklarar Fredrik Breitung i pressmeddelandet.

Flera samhällstrender bidrar till den ökade efterfrågan, främst omställningen till ett förnybart energisystem i kombination med det geopolitiska läget samt den akuta situationen med extremt höga och volatila energipriser i hela Europa.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons