Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© PiezoMotor
Komponenter |

Acuvi ingår avsiktsförklaring för högvolymproduktion

Ett projekt som tog sin början under 2020 går nu in i nästa utvecklingsfas. Om allting får som planerat kommer förserieproduktion att inledas – något som senare kommer att gå vidare till fullskalig produktion.

Under andra halvan av 2020 levererade Acuvis dotterbolag PiezoMotor de första motorprototyperna inom bolagets ULTRA-serie till en kund för integrering i en ny generation patientnära diagnostikapplikationer.

Nästa omgång motorer ska nu levereras under första halvåret 2023. Acuvi skriver i ett pressmeddelande att om motorerna framgångsrik implementeras i applikationen har kunden för avsikt att inleda förserieproduktion under det första kvartalet 2024. Uppsalabolaget skriver vidare att de två första årens behov kommer att uppgå till mellan 100,000 och 200,000 motorer för att vid fullskalig produktion nå 400,000 motorer per år.

Acuvi har inte namngivit kunden, men berättar att den är baserad i Storbritannien och omsatte cirka 330 miljoner dollar (rullande 12 månader per 30 september 2022 ) och hade försäljning i mer än 100 länder. 

”Det har varit en frustrerande lång väntan på att nästa utvecklingsfas ska inledas. Det är uppenbart att pandemiåren – då kundens försäljning växte explosionsartat – påverkade det här projektet, men nu har kunden dragit igång nästa steg i utvecklingen. Bedömd starttidpunkt för förserieproduktion och kundens uppskattade volymer gör att projektet kommer att vara en av våra högre prioriteringar under 2023. Vi ser en stor potential att integrera våra ULTRA-motorer även i andra diagnostikapplikationer”, säger Olof Stranding, tf vd på Acuvi i pressmeddelandet.

Avsikten är att motorerna ska produceras i PiezoMotors anläggning i Uppsala. Intäktspotentialen för denna diagnostikapplikation bedöms till cirka 50 miljoner kronor per år för Acuvi.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons