Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Avon Magnetics
Komponenter |

Kamic köper tillverkare av lindade magnetkomponenter

Svenska Kamic Group meddelar att man via sitt dotterbolag, ETAL (UK) Ltd., förvärvat samtliga aktier i brittiska Avon Magnetics Ltd.

Avon Magnetics är en brittisk tillverkare av lindade magnetkomponenter såsom transformatorer, induktorer och spolar med tillhörande konstruktioner. Merparten av dessa komponenter utvecklas specifikt för kundunika applikationer. 

Verksamheten bedrivs ifrån Christchurch, strax utanför Bournemouth vid den engelska sydkusten, där bolaget har en egen produktionsanläggning. Bolaget har under åren byggt upp en expertkunskap och innehar certifieringar enligt AS9100 revision D och ISO9001:2015 och är en leverantör till kunder inom industrier som flyg, försvar och medicinteknik, det framgår av ett pressmeddelande.

– Avon Magnetics är en välrenommerad aktör med stark kompetens inom design, utveckling och produktion av lindade magnetkomponenter för användning i kundunika och säkerhetskritiska applikationer. Avon Magnetics blir därför ett värdefullt tillskott till våra befintliga verksamheter inom affärsområde Magnetics, säger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för Kamic Group, i pressmeddelandet.

Avon Magnetics har idag ett 50-tal anställda och en årlig omsättning på cirka 2,5 miljoner brittiska pund. I och med förvärvet blir Avon Magnetics en del av Kamic Groups affärsområde Magnetics under ledning av affärsområdeschefen Dan Phelan.

– Vi är mycket nöjda över att få Kamic Group som nya ägare. Vi delar mycket när det gäller teknologi och kunskap och vi kompletterar varandra väl avseende vilka kunder vi betjänar. Som en medlem i Kamic-familjen kommer vi få tillgång till kontakter, stöd och verktyg som långsiktigt kommer att gynna Avon Magnetics, våra anställda och våra kunder, säger tidigare ägaren och verkställande direktören i Avon Magnetics, John Anderson.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons