Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Norautron
Elektronikproduktion |

Norautron växlar upp med ny ytmonteringslina

Norautron i Vänersborg går mot ett rekordår. För att säkra upp fortsatt kapacitet har kontraktstillverkaren investerat i en andra ytmonteringslina. Men enligt affärsutvecklaren David Smedberg Uhlman är inköpet även ett resultat av ett flexibilitetsbehov – som förstärker fabrikens totalerbjudande.

Vänersborgsfabriken har haft mycket att göra under året. David berättar att kontraktstillverkarens svenska  site kommer att nå ett nytt omsättningsrekord. I fjol landade siffran på runt 175 miljoner kronor. I år, däremot, förväntas den uppgå till nära 250 miljoner kronor.

”Vi ökar dels via våra befintliga kunder som växer och mår bra,  ochvi har även en jämn tillströmning av nya kunder till oss. Våra kunder verkar bland annat inom områdena elektromobilitet, Internet of Things, medicinteknik och industri. Vi ser att antalet smarta/digitala produkter och användningen av dessa ökar stort både inom industrin, sjukvården och hemmen.”

Ytmonteringslinan, som är stämplad med ASM:s logotyp, är den andra i ordningen. David berättar att den kommer ge ett lyft till verksamheten, då linan kan utföra sina arbeten upp till 20 procent effektivare än den tidigare enheten i maskinparken. Samtidigt möjliggör den för fabriken att möta ett annat behov.

Enligt David växer tillverkaren med kunder som får högre volymer och fler produkter och ser även ett ökat behov inom NPI (introduktion av nya produkter) och prototyper. Tidigare har man behövt kämpa lite för att få in den typen av ordrar i produktionen, eftersom de större volymjobben tar upp en stor del av produktionskapaciteten. Men nu får Norautron, berättar David, mer flexibilitet för detta – och ett, stärkt totalerbjudande.

”Medan den nya linan kan tillägnas de större och längre jobben, kan vår befintliga utrustning användas för att ge ett utökat utrymme för till exempel prototyper och NPI:er” säger David.

Norautron har ägnat de två senaste åren till att bygga om, och det på flera plan. Flytt av produktionen har skett där en ny manuell monteringslina och plats för den nya maskinella ytmonteringslinan tillkommit. Man har även byggt ut den nya manuella produktionen för box-build. Utöver det har kontorsytan renoverats och inköpsavdelningen har sedan de nya kontoren kommit till redan vuxit ur sina utrymmen. Mattias med kollegorna på inköp huserar numera på andra våningen. Utöver fysiska förändringar har det även skett digitala, nu senast med en ny hemsida och ett nytt affärssystem.

Har ni funnit ett behov av att utöka personalen under arbetets gång?

”Vi har sedan ett och ett halvt år tillbaka vuxit från cirka 60 till drygt 100 personer i Vänersborg, men ser på sikt att vi kan komma att behöva bli ännu fler kollegor,” avslutar David Smedberg Uhlman.

Norautron-koncernen förväntas även den nå en högre omsättning i år, och passera två miljarder Norska kronor.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons