Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© JonDeTech
Komponenter |

JonDeTech tecknar MoU med kinesiskt sensorbolag

Under december 2020 meddelade JonDeTech att man fått patent för en applikation där man med en enklare IR-sensor kan läsa av infraröd strålning för sedan att måla upp termiska bilder med en smartphone. Nu har lösningen väckt intresse hos ett kinesiskt bolag.

JonDeTech meddelar via ett pressmeddelande att bolaget tecknat en avsiktsförklaring, ett så kallat Memorandum of Understanding, med det kinesiska sensorbolaget Shanghai Sunshine Technologies Co. om att gemensamt utveckla en prototyp för denna applikation.

Sunshine Technologies är en etablerad leverantör av IR sensorer till bland annat just mobiltelefonindustrin med kunder som exempelvis UMIDIGI. 

Den planerade prototypen kommer tillsammans med en IR sensor – som är integrerad i mobiltelefonen – kunna visa en termisk bild med hjälp av JonDeTechs sensorlösning. Om detta lyckas möjliggörs nya användningsområden och applikationer där man med en enkel billig IR sensor kan visa högupplösta värmebilder i mobiltelefonen.

– Redan när vi för första gången berättade om patentet beskrev vi att applikationen kunde anpassas för externa IR-sensorer. Jag ser detta som ett styrketecken och visar på den innovationskraft som finns i organisationen hos JonDeTech. Det ligger också i linje med vår önskan att utnyttja våra patent och mjukvarukomponenter som vi tagit fram genom åren, säger Dean Tosic, vd JonDeTech i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1