Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© BAE Systems
Elektronikproduktion |

22 miljarder på en vecka – Nu behöver BAE Systems Hägglunds växa

2022 har varit ett starkt år för BAE Systems Hägglunds. En orderingång på 26 miljarder under året, 22 miljarder bara förra veckan, innebär att produktionen hos bolaget kommer att gå för fullt under lång tid framöver.

– Helt otrolig vecka. Det är 22 miljarder på en vecka. Jag förstår det inte riktigt än, säger Tommy Gustafsson Rask, vd för BAE Systems Hägglunds till SVT Västernorrland i en intervju.

Nu står bolaget inför utmaningen att kunna leverera inom utsatt tid, och för att nå vet mar man investerat i ny produktionsutrustning och anställt flera hundra personer för tillverkningen av bandvagnar och stridsfordon i Örnsköldsvik.

– Det kommer att vara fullt. Vi har gått från 800 anställda till 1 300 vilket kan bli ytterligare några hundra till. Vissa delar av verkstaden kommer att gå dygnet runt, säger Tommy Gustafsson Rask

Bland maskininvesteringarna har BAE Systems Hägglunds lagt vantarna på en ny laserskärare som enligt vd:n har tre gånger kapacitet mot tidigare utrustning, dessutom har man uppgraderat svetsrobotarna, och det finns planer på fortsatta investeringar.

Samtidigt är det inte säkert att alla dessa nyanställningar och utökad produktionskapacitet kommer att vara tillräckligt. Tommy Gustafsson Rask berättar för SVT Västernorrland att man just nu tittar på om man kan lägga ut delar av produktionen till samarbetspartners, både i Sverige men även i utlandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons