Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NOTE
Elektronikproduktion |

Note köper fastighet och mark – siktar på expansion

Kontraktstillverkaren Note meddelar att man kommit överens med nuvarande fastighetsägare att förvärva fabriken samt kringliggande mark där Note Torsby bedriver sin verksamhet.

Bolaget lägger nu vantarna på fabriken och marken för att kunna möjliggöra en framtida utbyggnad av verksamheten för att möta en ökande efterfrågan. Note skriver i ett pressmeddelande att köpeskillingen uppgår till 41,5 miljoner kronor.

Idag hyr Note Torsby fastigheten där verksamheten bedrivs. Fabriken är idag 7,000 kvadratmeter stor och byggdes ut så sent som 2021. I förvärvet ingår som sagt även en markyta, närmare bestämt drygt 54,000 kvadratmeter, något som möjliggör en fortsatt expansion av Note i Torsby.

Verksamheten i Torsby har – precis som Evertiq tidigare rapporterat – gått starkt framåt under en tid och har både vuxit i storlek och anställda under närtid.

Affären är om att köpa fabriken och marken är dock villkorad av att kommunfullmäktige godkänner försäljningen, vilket förväntas ske under kommande vecka.

– Note ser fortsatt en ökande efterfrågan från sina kunder. Så sent som 2021 byggdes fabriken i Torsby ut med 2,200 kvadratmeter men redan nu ser vi att den tillväxtprognos som låg till grund för den utbyggnaden har överträffats. Genom köpet av fastigheten förbereder vi för ytterligare expansion, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef, i pressmeddelandet.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1