Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SLT Industrial Components
Elektronikproduktion |

SLT-IC köper Tierps Kablageindustri

Precis innan vi lämnade 2022 för 2023 förvärvade SLT Industrial Components AB:s (SLT-IC) ägare Tierps Kablageindustri AB (TKI), en specialist på kablagetillverkning och elektronikmontage.

TKI kunder återfinns till stora delar i norra Europa men specialprodukter levereras även till Asien. Bolaget omsätter 2023 cirka 36 miljoner kronor och har 22 anställda. Säljare är Jan Nissilä som har expanderat bolaget framgångsrikt under sina år som ägare. Jan Nissilä kommer att fortsätta att vara vd för bolaget efter förvärvet.

 – Vi är glada att få vara delaktiga i TKI:s vidareutveckling av verksamheten. Tillsammans med vår befintliga verksamhet ser vi att bolagen tillsammans kan erbjuda mervärde till befintliga kunder och även bredda erbjudandet mot nya kunder och segment. Vi ser framemot att tillsammans med personal och Jan utveckla TKI:s anläggning i Tierp, säger Anders Stenquist, VD på SLT Industrial Components: i ett pressmeddelande. 

– Det känns bra att få en industriellt långsiktig aktör såsom SLT-IC som ägare till bolaget. Det stärkare vårt erbjudande till befintliga och kommande kunder. Vi ser framemot att fortsätta växa bolaget tillsammans med SLT-IC, säger Jan Nissilä.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2